Het jaar is misschien net bezig, maar de releaseagenda zit inmiddels alweer bomvol. Ontwikkelaars hebben afgelopen jaar weer voldoende games aangekondigd om ons enthousiast te maken. Daarom is het hoogtijd dat we alvast de beste releases van dit jaar voor je op een rij smijten.

Deze lijst is niet op volgorde. Wat jij de beste release vindt, zoek je zelf maar lekker uit.

Far Cry 5

Platform: PlayStation 4 / Xbox One / PC
Release: 27 maart

Ubisoft komt in maart met de elfde editie, en de vijfde main title, van de Far Cry serie. Deze game gaat geheid twee dingen doen komende jaar: complete chaos veroorzaken en gamers uitermate tevreden stellen. Waar eerdere FarCry games zich in jungles en op eilanden afspeelde, verkast Far Cry 5 zich naar een klein dorpje in Amerika. Een dorp wat overigens vol zit met gelovige extremisten met wapens in de handen. Eén grote chaos!

Detroit: Become Human

Platform: PlayStation 4
Release: 2018 / datum onbekend

Detroit: Become Human werd op de E3 van 2016 voor het eerst vertoond en sindsdien liggen de verwachting meer dan hoog. De game over androids lijkt het verhaal volledig in jouw handen te stoppen met meer dan tientallen opties in de gameplay. Ook wij van JeKentHetWel kijken bijzonder uit naar deze game, die dit jaar gaat verschijnen. Althans, als ontwikkelaar Quantic Dream de deadline haalt.

Spider-Man

Platform: PlayStation 4
Release: 2018 / datum onbekend

Insomniac pakt Spider-Man beet uit de comics en slingert hem in een gloednieuw verhaal op de PlayStation 4. De open-world game gaat het verhaal van Peter Parker volgen, die inmiddels al acht jaar als Spider-Man door het leven gaat. In een teaser zagen we Miles Morales voorbijkomen, die in de comics uiteindelijk ook Spider-Man wordt. Volgens Insomniac was zijn aanwezigheid meer dan alleen een cameo. Een game waar alle ogen op gericht zullen zijn.

Kingdom Hearts III

Platform: PlayStation 4 / Xbox One
Release: 2018 / datum onbekend

Na 13 jaar wachten is het eindelijk een keer tijd voor de release van Kingdom Hearts III. Als we Square Enix dit keer wel mogen geloven overigens. De ontwikkelaar heeft niet voor het eerst naar buiten gebracht dat de game verschijnt. Maar met de Kingdom Hearts 2.8 en Kingdom Hearts 1.5 & 2.5 die vorige jaar verschenen op de PlayStation 4, zou het zomaar toch werkelijkheid kunnen worden. En als dat het geval is, zien ze mij de rest van het jaar niet meer buiten.

Red Dead Redemption 2

Platform: PlayStation 4 / Xbox One
Release: 2018 / datum onbekend

Rockstar Games brengt dit jaar eindelijk het langverwachte vervolg uit van Red Dead Redemption. De Wild West game van de GTA ontwikkelaar wordt volgens critici beschreven als dé game van het jaar. Iets waar wij ons weinig van aantrekken, we hebben gewoon kapot veel zin om er mee aan de slag te gaan. De releasedatum is nog onbekend, maar moet in de eerste helft van het jaar toch wel vallen.

Anthem

Platform: PlayStation 4 / Xbox One / PC
Release: 2018 / datum onbekend

Naast een heerlijke titel van maar één woord, gaat Anthem zonder twijfel EA’s antwoord op Destiny worden. Maar zie dat niet als een negatief iets. Als we de trailers en concept arts mogen geloven zit er zo kapot veel werk in deze game, dat het bijna wel goed moet worden. Mass Effect ontwikkelaar BioWare timmert hard aan de weg om de game nog dit jaar uit te kunnen brengen. Bring it on!

Metal Gear Survive

Platform: PlayStation 4 / Xbox One / PC
Release: 22 februari

Metal Gear: The Phantom Pain was een bijzonder goede game, maar wel de laatste waar Hideo Kojima aan werkte. Dit jaar verschijnt Metal Gear Survive, welke de gebeurtenissen van TPP op gaat volgen. Hierbij komt een bijzondere twist kijken als je het mij vraagt. Persoonlijk ben ik niet alleen benieuwd naar het verhaal en de gameplay, maar vooral hoe de serie zich zonder Kojima voort gaat zetten.

Sea of Thieves

Platform: Xbox One / PC
Release: 20 maart

Sea of Thieves verschijnt komende maart voor de Xbox One en PC. Persoonlijk denk ik dat dit de meest hilarische game van het jaar gaat worden, gepaard met een heerlijke open wereld ervaring. De game is volledig in piratenstijl opgemaakt en dat slaat aan. Althans, als we de huidige hype mogen geloven. We weten in ieder geval zeker: hij gaat twee keer zo lekker in combinatie met een glas rum. HO HO HO!

Shadow of the Colussus

Platform: PlayStation 4
Release: 6 februari

Vorige jaar zagen we The Last Guardian verschijnen, welke voornamelijk tegen leek te vallen. De reden? Het was alles behalve zo goed als Shadow of the Colussus. De game die dit jaar zijn opwachting maakt voor de PlayStation 4. Ondanks zijn technische achterstand uit 2005 en een eerdere remaster voor de PS3, wordt deze wel heel bijzonder. De textures en graphics zijn opgepompt tot de max en geloof ons als we zeggen dat het een compleet nieuwe ervaring gaat worden. Maar dan wel zo goed als we gewend zijn.

God of War

Platform: PlayStation 4
Release: 2018 / datum onbekend

God of War….wat moeten we nog meer zeggen? Het is Kratos, met een zoon en pittig veel actie. Ik zeg doen!

Op welke game kan jij niet wachten? Laat het weten in de reacties!

 

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here