digimon-adventure-1-group-1

De oudere mensen onder ons (zeg gerust een jaar of 1000) hebben het altijd over “die goeie ouwe tijd”, maar het is natuurlijk niet alsof wij die niet kennen. Tuurlijk kennen wij die niet in de vorm van ‘toen ik zo oud was als jij hadden we geen playstation, maar speelden we thuis met een hoepel’, maar wel in de vorm van geweldige televisie. Daarom hebben wij 10 TV Intro’s op een rij gezet waarmee je jeugd herbeleefd wordt. Leuk toch? 

Power Rangers Lost Galaxy 

Potverdikkie hey! Een groep jonge mensen die tegen hun horloge schreeuwen en dan veranderen in exact dezelfde mensen, maar dan met gekleurde pakjes aan! Als je er nu naar kijkt slaat het eigenlijk helemaal nergens op, maar vroeger was dit de bom! De klassieke ‘Go Go Power Rangers’ is natuurlijk de bekendste, maar mensen die een jaar of twintig zijn hebben deze variant veel meer voorbij zien komen!

Pokemon 

‘I WANNA BE THE VERY BEST!’ Jup, dat is één van de meest meegezongen regel uit TV-intro’s ooit! Natuurlijk hebben we het hier over Pokémon en ondanks dat deze in vele vormen en maten verschenen is, blijft de eerste titelsong toch het allerbeste.

Otje

Man,man,man wat bleef dit liedje altijd in je hoofd zitten. Dat was trouwens nog niet eens het ergste van deze hele serie trouwens, want na al die jaren snappen we nog steeds niet of Otje nu een jongen of een meisje is. Tuurlijk de naam van de actrice (Anne) zegt genoeg, maar wie keek daar vroeger naar? Daarnaast had die vader een hele enge vieze snor en zagen die beesten waarmee mevrouw aan het kletsen was er ook niet altijd even goed uit. Toch keken we en hoorde we die eerste zin elke keer weer ons brein binnen glippen: ‘Otje, Ik ben Otje en mijn vader die heet Tos.’

Zaai

‘POSTBODE SIMON!!!’ Man, wat hebben we dat vaak gehoord en wat hebben we dat vaak gezien. Twee maffe vrouwen op een hekje met een postbode die iets te veel plezier heeft in zijn werk. Wat we overigens inmiddels snappen, want we hebben die man nooit één brief zien posten. Het intro was een simpel melodietje en eindigde elke keer met een blij maffe postbode die ‘HOOOOOI’ door de weilanden riep. Cadeautje van ons: Het intro was niet echt lost te vinden met beeld, dus hebben we maar een hele aflevering jullie kant op geslingerd. Succes ermee!

Kloontje

Kloontje het reuzenkind…zeg maar gerust het reuzen irritante kind. Weet je nog dat ik begin deze lijst zei dat Otje het vervelendste intro liedjes had? Nou dat had ik mooi even mis want man, man, man. Doe jezelf een plezier en kijk hem niet, maar voor de liefhebber toch hieronder te vinden.

Samson & Gert

Ik moest kloppen, want de bel doet het niet. Meer hoef ik niet te zeggen….

Bikermice From Mars

Drie muizen, drie motors en een enge vissenkop als bad guy, het kon vroeger allemaal. De serie was vooral geliefd onder de mannelijke tv kijkers van toen en zullen dit intro dan ook zeker nog kennen!

Wizzy & Woppie 

Wizzy & Woppie, wat zijn dat eigenlijk enge wezens. Grote mensen in dierenpakken en een bizar slecht verhaal. Toch hebben we ons er sierlijk mee weten te vermaken vroeger en was het stiekem ergens toch wel heel leuk. Het intro daarentegen bleef ook lekker in je plaatje hangen en daarom hebben we hem hieronder met alle liefde voor je neergezet. Klein puntje: het intro gaat 10 minuten achter elkaar door! Laat ons weten hoelang jij het volgehouden heb!

ZigZag

ZigZag, de spelshow uit die goede oude tijd. De tijd dat we nog konden genieten van één snoepje en niet de hele zak op moesten eten. De tijd dat je grootste zorgen was of je maatje wel buiten mocht spelen. En de tijd waarin Yvon Jaspers nog geen boeren en vrouwen aan het koppelen was. ZigZag was een geweldig programma wat elk kind weer voor de buis wist te houden. Alleen het intro was al bijster spectaculair!

Digimon 

Eén van de betere series van vroeger was, voornamelijk voor de mannen, Digimon. Het was eigenlijk heel simpel gezegd hetzelfde als Pokémon, maar dan net even anders. Het was fantastich, het was gaaf en vooral vermakelijk. Bij het horen van de titelsong zullen waarschijnlijk veel mannen weer teruggegooid worden naar hun jeugd, en dat begrijpen wij volkomen!

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here