Bij het horen van “goede film” denken we niet direct aan een Britse. Maar toch hebben onze bovenburen een aantal pareltjes op planeet aarde gezet. Tijd om eens te checken welke Britse films je zeker moet zien!

Vijf geweldige Britse films

Elk jaar verschijnen er gigantische blockbusters vanuit het epicentrum genaamd Hollywood. Veel van deze films gooien hoge ogen in de box-office lijsten met gigantische bedragen die zij ophalen. Maar elk jaar verschijnen ook kleinere pareltjes binnen het grote geweld. Veel van deze pareltjes zijn Britse films. Welke herkenbaar zijn wegens de platte humor en een unieke filmstijl. Geen idee waar we het over hebben? Check dan deze 5 Britse films!

Britse films, films, entertainment, movie

 

#5 The Lady in the Van (2015)

Britse films worden vaak voorzien van veel comedy en drama. Britten zijn er eenmaal erg goed in. In The Lady in the Van volgen we de fantastische actrice Maggie Smith (81 jaar!) die de rol van Miss Shepherd op zich neemt. Maggie speelt deze rol nu al voor een 3e keer. Eerst op het toneel, toen op de radio en nu op het witte doek.

In de film volgen we een oudere dame die al 15 jaar lang, lichtelijk eenzaam, woont in een oud busje op de parkeerplaats van auteur Alan Bennet (gespeeld door Alex Jennings). In dit ‘mostly’ waargebeurde verhaal volgen we Alan in deze 15 jarige haat-liefdesrelatie. Een prachtige film die het verhaal heel mooi verpakt en zonder dat je er erg in hebt wordt er heel subtiel met de tijd omgegaan. Dankzij kleine hints en verwijzingen komt de kijker er achter dat vrij snel de jaren voorbij tikken.

Een van de mooiere Britse films met onder andere ook een rolletje voor Talkshow-host James Corden!

#4 The Best Exotic Marigold Hotel (2011)

The Best Exotic Marigold Hotel is een Britse film met de crème de la crème van de Engelse filmwereld. Judi Dench, Bill Nighy, Penelope Wilton en Tom Wilkinson. In deze, again, comedy/drama film volgen we een groep oudere die op vakantie gaan naar India en hun intrek nemen in een ‘prachtig luxe hotel’ gemanaged door Slumdog Millionaire acteur Dev Patel. Een heerlijke film om naar te kijken met ook een leuk vervolg, The Second Best Exotic Marigold Hotel.

#3 Horns (2013)

Daniel Radcliffe speelt de rol van Ig Perrish in deze fantastische donkere fantasie film van Brits/Amerikaanse bodem, genaamd Horns. Horns verteld het verhaal van de jonge Ig die zijn vriendin op tragische wijze verliest en langzaam maar zeker veranderd in de duivel, inclusief Horns. Een leuke bijkomstigheid is dat niemand meer kan liegen tegen hem en hun diepste verlangens aan hem opbiechten. Terwijl het hele dorp hem beschuldigd van de moord op zijn vriendin beland hij in een zenuwslopende zoektocht naar de echte dader. Echter blijken heel wat dingetjes niet te kloppen aan zijn groep vrienden en familie.

Hoewel de film in veel opzichten toch echt Amerikaans is, wil ik hem toch in de lijst hebben vanwege zijn eigenzinnige karakter en de rol die weggelegd is voor Daniel Radcliffe.

#2 Mr. Holmes (2015)

Mr. Holmes met in de hoofdrol Sir Ian McKellen is een prachtig eerbetoon aan ieders favoriete speurneus. In Mr. Holmes volgen we een oudere Sherlock die met pensioen is gegaan en begint te lijden aan dementie. Als een jonge fan hem begint te helpen in het huishouden wordt hij opnieuw gestimuleerd om zijn laatste onopgeloste zaak op te lossen, de mysterieuze dood van een jonge vrouw. Met onder andere Goldon Globe winnares Laura Linney in de rol van Mrs. Munro. Mijn favoriete acteur in een van zijn mooiste rollen! Een must-watch.

 #1 About Time (2013)

Soms zie je weleens zo’n film op TV waar je in eerste instantie niet veel van verwacht maar vervolgens toch afkijkt omdat er niets anders op TV is en je iets moet doen. Dat was deze film, About Time, voor mij. Met in de hoofrollen Rachal McAdams (Sherlock Holmes), Bill Nighy (Pirates of the Carrebean) en Domhnall Gleeson (The Revenant).

Op 21e jarige leeftijd komt Tim erachter dat hij kan tijdreizen en dingen in de tijdlijn kan veranderen die gigantische impact kunnen hebben op de toekomst. Het tijdreizen blijkt hij te erven van zijn vader en die helpt hem in zijn zoektocht om het onder de knie te krijgen. Als hij besluit het in te zetten om de vrouw van zijn dromen te veroveren blijkt hij meer disbalans aan te brengen in zijn leven dan geluk. Een leuke komedie met een serieus verhaal. Prachtig verteld door fantastische acteurs. Mijn absoluut nummer-1 van deze lijst!

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here