Ik ben nog in shock! (SPOILERS) … Deze week keek ik de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van The Walking Dead. De seizoensfinale van het vorige seizoen heeft me al maanden in spanning gehouden en nu eindelijk was het zover. We zouden erachter komen wie Negan zou vermoorden. Maar dat het Glenn én Abraham zouden zijn had ik niet verwacht (ik hoopte op Eugene..). De wereld staat op zijn kop, maar dit is natuurlijk niet de eerste keer dat tv-makers besluiten om favoriete karakters om te leggen. Hier een top 5 van de meest afschuwelijke momenten in tv-geschiedenis.

Let’s begin.. (again SPOILERS)

#5 Elena Gilbert in Vampire Diaries

Hoe bedoel je, je main character vermoorden? Nou in Vampire Diaries besloten de schrijvers gewoon hun hoofdpersonage in het derde seizoen al te vermoorden (big reveal; ze wordt een vampier vervolgens). In de serie Vampire Diaries volgen we Elena Gilbert die in aanraking komt met twee vampieren broers die haar rustige High School leventje volledig op haar kop doen zetten. Een serie die al een aantal jaartjes goed gebruik maakt van de vampieren hype en wereldwijd een miljoenenpubliek trekt.

Maar het afscheid van Elena in het 7e seizoen kwam tot ieders verbazing om de hoek zetten. De actrice Nina Dobrev heeft de keuze uiteindelijk zelf gemaakt om uit de show te stappen en te focussen op andere projecten. Hoewel het afscheid niet abrupt kwam en ook niet volledig definitief is (ze gaat gewoon voor een eeuw ongeveer in een kist slapen) heeft het de serie makers wel doen besluiten te stoppen met de serie na het einde van het achtste seizoen.

 

#4 Rita Morgan in Dexter

In Dexter wordt er niet geschuwd voor een moord of 2, .. of 200. Maar de dood van Rita Morgan was toch wel een tragische. Dexter vond eindelijk geluk in zijn leven en vervolgens werd zijn vrouw vermoord door de mysterieuze Trinity Killer. De moord was een pittige shock, mooi (en creepy) in beeld gebracht. Met zelfs de baby die voor het bad zit in de bloed van zijn moeder. Een life-changing moment voor Dexter die vervolgens weer volledig terug op zijn pad als serial killer wordt gestuurd. Bye, bye, happy life!

#3 Jin-Soo en Sun-Hwa in Lost

Een echt dramatisch einde. Een getrouwd stel dat in seizoen 1 maar moeilijk met elkaar overweg kunnen als ze stranden op dat rare mysterieuze eiland. Na seizoenen lang aan hun relatie te werken en meer en meer tot elkaar te komen verliezen ze elkaar opnieuw, maar dan letterlijk. In een zoektocht naar elkaar die meerdere afleveringen duurt vinden ze elkaar terug. Herenigd en gelukkig staan ze echter, na nog geen halve dag, voor een nieuwe uitdaging. Hun submarine gaat ontploffen. Door elkaar niet meer willen los te laten accepteren ze hun noodlottige einde.

#2 Harry Winston a.k.a. Opie in Sons of Anarchy

De lijst begint nu steeds moeilijker te worden om te typen. Van het ene tragische moment naar het andere. Dit was een van de meest afschuwelijke momenten in mijn tv-leven. Fan favoriet Opie wordt afschuwelijk afgeslacht in de gevangenis door meerdere medegevangenen. Met een koevoet wordt hij in elkaar geslagen terwijl zijn vrienden toe moeten kijken. Terwijl wij toe moeten kijken. Het liefst schreeuw je naar de TV en wil je Opie helpen. Maar het is te laat. Hij is al dood.

#1 Stark familie in Game of Thrones

Ik had de volledige top-5 kunnen vullen met alle moorden op deze ene familie. De Stark familie én hun Direwolves hebben het zwaar te verduren gehad in de serie The Game of Thrones. In het eerste seizoen wordt Sean Bean’s character Ned Stark zijn hoofd afgehakt en maken we wereldwijd kennis met de donkere kant van de serie. Later volgt er de aflevering genaamd The Red Wedding. Deze aflevering heeft televisie geschiedenis geschreven. Over de gehele wereld werden mensen gefilmd die deze aflevering voor het eerst bekeken en vervolgens in een shock werden achtergelaten op de bank. Hun levens voorgoed veranderd. Deze aflevering heeft The Walking Dead in staat doen stellen in een klap Glenn én Abraham te vermoorden. We zijn het nu gewend. Onze gevoelens zijn namelijk al afgestomd. Allemaal dankzij de moord op Catelyn, Robb, Talysa en het ongeboren zoontje Stark. Zelfs het ongeboren zoontje werd door midel van een mes in de buik vermoord. George R. R. Martin… you are a sick, sick man!

Check de reacties hieronder en daaronder de desbetreffende clip!

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here