Met de release van Assassin’s Creed: Origins ontstond opeens een bijzonder gerucht. De game zou zich in hetzelfde universum af lijken te spelen dan Watch Dogs. Het mooie van het hele verhaal? Het is nog waar ook!

Game nog niet uitgespeeld? Vermijd dit artikel dan, het bevat een paar kleine spoilers uit AC: Origins en Watch Dogs.

Na de geruchten over een gedeeld universum tussen Assassin’s Creed: Origins en Watch Dogs is Eurogamer als een malle op jacht gegaan naar bewijs. En dat bewijs hebben ze kunnen vinden! Zo zijn er in de hedendaagse gedeeltes van de game, aanwijzingen te vinden over een zelfde universum.

Het begon allemaal met AC: Black Flag personage Olivier Garneau, die maakte zijn opwachting in Watch Dogs. Aiden Pearce schoot het personage dood als onderdeel van een side-mission. Toen leek Ubisoft dit voornamelijk af te doen als geintje.

Echter lijkt de boel in Origins weer onder het stof vandaan gehaald te zijn. Wanneer je namelijk in de laptop zit, in het hedendaagse gedeelte van Origins, zie je wat nieuws over Garneau. Ook zijn er camerabeelden te vinden waarop te zien is dat Pearce een einde maakt aan Ganeau. Dit linkt de twee series dus perfect!

Beeld: Eurogamer

Dit is uiteraard gewoon een geintje van Ubisoft om de mensen, die er echt moeite voor doen, tevreden te houden. Echter is Assassin’s Creed: Origins gewoon een keiharde game, zoals in deze review ook naar buiten komt.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here