Net zoals ieder jaar staat in november de release van een gloednieuwe Call of Duty geplant. Echter staat de serie, na de release van Infinite Warfare, onder grotere druk dan ooit tevoren. Tijd om alle fans weer tevreden te stellen met Call of Duty WWII. Maar gaat dat lukken met deze game? Mark checkte de Private Beta!

Er waren drie partijen die uiteindelijk echt genoten hebben van Call of Duty: Infinite Warfare. Dat waren namelijk Activision, Infinity Ward en ik. Ik heb me echt een tijd kunnen vermaken met Infinite Warfare, maar zal eerlijk toegeven dat het me geen seconde een Call of Duty gevoel heeft gegeven. En ik ben nog eerlijker als ik zeg dat ik na twee maanden van intensief spelen, uiteindelijk de game niet meer heb aangeraakt. Het is leuk, maar inderdaad: ik heb geen seconde het Call of Duty gevoel gehad.

Het Call of Duty gevoel is niet tegen muren oplopen, niet hoog springen, maar je vingen kapot drukken om sneller te sprinten. Dat Call of Duty gevoel is boots on the ground en gas op die lolly. Het Call of Duty gevoel is je geen zorgen maken dat er mensen over je heen springen en achter je neerkomen. Dat Call of Duty gevoel is genieten en realistisch schieten. En man wat ben ik blij, want Call of Duty WWII heeft dat Call of Duty gevoel aan alle kanten.

Call of Duty WWII redt de boel!

Call of Duty behoorde tot één van de grootste gamefranchises ter wereld en die titel was een seconde weg van verdwijnen. Advanced Warfare, Black Ops III en Infinite Warfare hebben de franchise alles behalve geholpen. Het ging een stuk achteruit en dat begon stiekem al bij Call of Duty: Ghosts. De laatste keer dat ik echt een Call of Duty gevoel had, was bij Black Ops II en zelfs dat neigde al heel erg naar een ander soort game. Je kan dus gerust zeggen dat we in de afgelopen 5 jaar een “echte” Call of Duty gemist hebben en komt daar nog een jaar bij? Dan is het over met de franchise!

Maar gelukkig heeft Sledgehammer Games zich de afgelopen 3 jaar kapot gewerkt om de boel te redden. Want dat is exact wat ze doen! Call of Duty WWII is namelijk dé Call of Duty game die de franchise zonder twijfel nodig had.

Alles klopt in WWII

Of we het nu hebben over de setting van de game, de manier waarop we moeten spelen of de loadouts en de wapens: alles klopt gewoon. De manier waarop Sledgehammer de maps vormgegeven heeft is geweldig. Het is een echte Call of Duty setting zonder gekke hoeken of plekken waar je om het hoekje moet kijken of via een muur aan de andere kant van de map komt. Nee! Wil je naar de overkant? Dan ga je geheid tegenstanders tegenkomen, precies zoals het hoort.

De manier waarop de loadouts in elkaar zit is precies goed. Niet werken met puntensystemen of attachments vrijspelen met coins. Wel zitten er unlock tokens in de game verwerkt, maar wanneer je hiermee een wapen unlocked is alles beschikbaar. Lekker simpel dus! De komst van de nieuwe classes: Infantry, Airborn etc. zorgt voor een compleet nieuwe manier van classes bouwen, maar dan wel op de juiste manier. Kies je voor Infantry? Dan kom je het lekkerste uit de verf met Assault Rifles. Ga je toch liever aan de slag met de SMG’s? Dan kies je voor Airborn.

De Killstreaks passen als een malle en de gamemodes zorgen voor genoeg variatie. Kortom: Call of Duty is weer helemaal terug.

Call of Duty zoals je het nog nooit speelde

Hartstikke leuk natuurlijk, maar we willen niet alleen zien wat we al eens gezien hebben. We willen uiteraard ook nieuwe elementen. Die nieuwe elementen zitten er zeker in en dan vooral in de vorm van ‘WAR’. Deze nieuwe gamemode moet Call of Duty in een nieuw daglicht zetten en eerlijk gezegd had Sledgehammer dit niet beter kunnen doen.

Met War speel je vier tegen vier en krijg je vier verschillende opdrachten die je moet volbrengen. Het begint met het overnemen van een post die door het ene team overgenomen moet worden en door het andere team verdedigd. Is deze post overgenomen binnen de tijd? Dan gaan we door naar de brug die gebouwd moet worden. Het ene team moet voorkomen dat deze gebouwd wordt, de ander moet hem bouwen. De volgende stap is het opblazen van een ammo depot, iets wat ook weer verdedigd wordt door de tegenstander. Wanneer je zelfs hier doorheen bent gekomen wordt het aanvallende team beloond met een tank en moet je die simpel weg escorteren naar de aangegeven locatie.

Iets wat Sledgehammer ontzettend goed heeft uitgewerkt en wat Call of Duty gaat veranderen. Mark my words!

Call of Duty: WWII – wordt het goeie shit?

Ik heb me in het afgelopen weekend prima vermaakt met Call of Duty WWII. Ik ben van mening dat, als Sledgehammer alles laat zoals het is, Call of Duty WWII de beste CoD in jaren wordt. Zonder enige twijfel. Maar ik heb misschien 15% van de game aangeraakt. Er gaat nog een heel landschap schuil in de multiplayer en de singleplayer heb ik nog niet eens gezien. Maar op basis van wat de Private Beta ons heeft getoond, wordt Call of Duty WWII een geweldig game!

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here