Activision heeft één van de meest iconische PlayStation helden ooit naar de PlayStation 4 gebracht. Naugthy Dog’s Crash Bandicoot 1, 2 en 3 zijn namelijk volledig geremastered naar de console gekomen. Maar hoe scoort deze game anno 2017 met de graphics van nu en de gameplay van de jaren 90? Dat zocht Mark voor je uit!

Toen ik één jaar op deze aardkloot liep, kwam Naughty Dog met Crash Bandicoot aanzetten voor de PlayStation. Een game met een personage, wat later uit zou groeien tot één van de meest iconische. Ondanks het feit dat ik destijds de release niet helemaal meemaakte, heb ik de game in latere jaren zeker nog eens gespeeld. Maar ben ik dan perse de juiste man om de remaster te vergelijken? Nee, maar ik behoor wel tot de doelgroep gamers die vandaag de dag met de game aan de slag gaan. En ik kan je vertellen, die doelgroep gaat hier best van genieten!

Crash Bandicoot- kwaliteit van de graphics

We weten allemaal wat Activision wilde bereiken met de remaster van de eerste drie Crash Bandicoot games. Het uiterlijk van de game moest naar de graphics van nu verkast worden. En dat is gelukt. De game ziet er prachtig uit en het lijkt oprecht alsof je een gloednieuwe game aan het spelen bent. Zeker als je bedenkt dat de port van de PlayStation 1 afkomstig is.
De intro video’s zijn hier en daar wat aangepast, en uiteraard voorzien van een gloednieuw jasje. De levels zien er qua belichting anders uit en ook de vormgeving is helemaal vernieuwd. Crash zelf is uiteraard ook in een nieuw jasje gestoken en ziet er flink opgepimpt uit. In de positieve zin van het woord. Dikke plus voor het uiterlijk dus.

De gameplay

Activision heeft van Crash Bandicoot 2 en Crash Bandicoot: Warped de gameplay best wel goed weten aan te passen. De controls zijn soepel en je merkt aan alle kanten dat dit zo goed mogelijk in elkaar gezet is. Helaas is dit bij Crash Bandicoot één iets minder het geval.
De game voelt namelijk op sommige momenten best wel stroef aan en je merkt aan alles dat de game ontzettend oud is. Iets wat hartstikke logisch is, maar niet op het moment dat de overige twee games in de package wel goed werken. Beetje jammer, maar niet bijzonder storend.

Laadscherm

Wat overigens wel bijzonder jammer is, zijn de laadschermen in de game. We weten niet hoeveel power Activision nodig dacht te hebben voor de remaster, maar de laadschermen duren lang. Het laden van de game, een level of de map duurt pittig lang. Na een beetje onderzoek blijkt dit bij de originele games zeker niet het geval te zijn geweest en dat is jammer. Anno 2017 zouden dit soort dingen toch de deur uit moeten.

Complete ervaring

Maar we moeten niet te hard zuren om de kleinste dingentjes, want voor een remaster is de game heel goed. De complete ervaring is uniek en voel vernieuwend, ondanks het feit dat we de levels al zoveel gespeeld hebben. Het uiterlijk, de vernieuwde muziek en de nieuwe crash weten er een feest van te maken.
Echter is de ervaring compleet, maar mis je af en toe wel de logica in moeilijkheidsgraad. Waar het ene level ontzettend simpel is, kan het volgende leven het bloed onder je nagels vandaan halen. Maar laten we eerlijk zijn: dat is voor een platformer toch precies wat we zoeken?

Goeie Shit?

Crash Bandicoot N.Sane Trilogy weet datgene wat de serie zo populair maakte wederom over te brengen. Het uiterlijk, de nieuwe Crash en de oldskool levels weten de vreugde ontzettend goed neer te zetten. De gamers van nu kunnen met deze game net zo veel genieten als dat gamers dat in de jaren 90 deden met deze games. Maar het is een remaster en je voelt aan alles dat de gameplay verouderd is. De laadschermen duren wat lang en het schommelen van de moeilijkheid kan voor sommige spelers wat lastig zijn. Maar dat is nou precies wat een platformer moet bieden.

De Crash ervaring is heerlijk, maar deze trilogie weet geen wonderen te verrichten. Ondanks alles is het wel de Crash ervaring die we wilde zien met deze remaster.

Crash Bandicoot N.Sane Trilogy krijgt van mij een 8.

 

 

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here