Twee weken geleden liet Codemasters ons op Zandvoort voor het eerst kennis maken met Formula 1 2017. Tijdens het evenement hebben we de game al even kunnen spelen, maar kregen hem vervolgens ook direct mee om te testen. Er zitten inmiddels al aardig wat uren in de game en Mark gaat je precies vertellen wat het je te bieden heeft.

Ik weet nog goed dat Formula 1 games niks te zoeken hadden bij het grote publiek. Ik weet nog goed dat de games ontzettend shit waren. Ik weet nog goed dat Codemasters in 2010 haar eerste Formula 1 game uitbracht en de hele wereld op z’n kop stond. Ik weet nog goed dat Codemasters dé studio was die dit genre groot moest gaan maken en ik ben zo ontzettend blij dat het die kans ook gegrepen heeft. In de afgelopen jaren is de status van de F1 games een stuk beter geworden en dat alles hebben we te danken aan Codemasters.

Maar zo’n prestatie brengt uiteraard ook wat druk met zich mee. Zeker wanneer je een ontzettend goede game als F1 2016 moet opvolgen. Maar ik kan je bij voorbaat alvast zeggen dat Codemasters dit ontzettend lekker gedaan heeft.

Formula 1 2017: veranderingen ten top

Wat was in het verleden de grote reden dat F1 games vrijwel altijd flopte? Juist, de vele veranderingen in de sport zelf. Er is geen enkele sport die dusdanig veel wijzigingen met zich mee kan brengen in een jaar. F1 kan in 2017 een compleet andere sport zijn dan het jaar ervoor en dat moet je als ontwikkelaar maar kunnen handelen. Gelukkig kan Codemasters dit ten top. Sinds dit jaar zijn de auto’s onder andere voorzien van bredere banden, hoger gewicht en verbrede sidepods. Dit zorgt voor meer snelheid en downforce voor de bakken. Dit heeft in het echt een aardige impact en in F1 2017 dus ook. Iets wat maar weer laat zien dat Codemaster heel goed weet waar het mee bezig is.

Een dikke pluspunt dus!

F1 2017: alles in eigen hand

In de nieuwe F1 game van Codemasters hebben we alles in eigen hand en dat is even wennen. Wanneer je schakelbak of motor naar de shit gaat, heb je dit waarschijnlijk zelf zover laten komen. Je moet in een seizoen namelijk zorgen dat je componenten regelmatig en op tijd vervangen worden. Ik ben bijvoorbeeld in een carrière al twee keer flink op m’n plaat gegaan vanwege een versnelling die ik kwijt was. Uiteindelijk kwam ik erachter dat ik mijn schakelbak aan alle kanten op had gereden. Tijd voor een nieuwe dus!

Ook zijn we in F1 2017 voorzien van flinke customisation. Sterker nog: F1 2017 is bijna een RPG te noemen. We krijgen namelijk een Tech-Tree voorgeschoteld waarin we zo verschrikkelijk veel upgrades zitten, dat je er stiekem een beetje bang van wordt. Het is inmiddels zo echt en gaat zo ver: dat ik bijna niet meer het gevoel geeft dat ik relaxt een game aan het spelen ben.

Voor de die-hard F1 fan is dit misschien geweldig, maar persoonlijk gaat dit mij een beetje te ver. Maar eerlijk is eerlijk: daar kan ik de game zeker niet op afrekenen.

F1 2017: Classic Cars

Waar ik de game wel een beetje op af kan rekenen zijn de Classic Cars. Begrijp me niet verkeerd, dit is een functie waar ik gek op ben. Dat de F1 auto’s tegenwoordig klinken alsof er een tak in de ventilator van je laptop zit, is geen geheim. De komst van de classic cars is hierdoor een verademing voor de game en de events waarmee je de auto’s gebruikt zijn geweldig. Maar het zijn er te weinig.

Tuurlijk kan je verschillende races rijden met deze bolides, maar de events maken de boel juist heel interessant. En daar heeft Codemasters helaas niet voldoende gebruik van gemaakt. Zonde.

F1 2017: Goeie Shit?

Formula 1 2017 is een geweldige game, zeker voor de die-hard liefhebber. De veranderingen in de sport zijn perfect doorgevoerd en de mogelijkheid tot de classic cars zijn geweldig. Ook de customisation is heerlijk, al gaat deze wat mij betreft iets te ver. Ik ben helaas iets teleurgesteld in het aantal events rondom de Classic Cars, maar met deze geweldige game heb ik eerlijk gezegd weinig tot niets te klagen.

Codemasters heeft het weer geflikt!

RECENSIEOVERZICHT
F1 2017
9
DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here