Toen Denver Electronics ons de Frameo PFF-711BLACK opstuurde, had Mark nogal zijn bedenkingen. In hoeverre kunnen we anno 2017 blij gemaakt worden met een fotolijstje, zelfs als hij digitaal is? Nou, die vreugde kan bijzonder ver gaan en daar gaat Mark je alles over vertellen.

Denver Electronics stuurde ons een exemplaar van de Frameo Social Photo Frame op en ik moet eerlijk zeggen dat ik niet goed wist wat ik hier nu mee moest. Het was een digitaal fotolijstje met een wifi functie en 8GB aan geheugen, hoe tof kan het worden? Dat ik me de kak schrok toen Android opeens op een pittig scherp beeldscherm verscheen, mag duidelijk zijn.

Frameo – een lijst vol verrassingen

De Frameo 711BLACK komt uit een klein compact doosje met daarin een kleine handleiding, houder voor het frame, een stroomkabel en een app (die overigens gewoon via de stores te downloaden is). Je steekt de stekker in het stopcontact, drukt op de aan-knop en BAM! Je hebt opeens Android op je fotolijst staan met een update en krijgt direct de vraag of je het wachtwoord van je netwerken even in wil typen op het touchscreen. TOUCHSCREEN OP EEN FOTOLIJST, hoe tof wil je het hebben?

Na een paar simpele stappen staat je app gekoppeld aan het lijstje en het lijstje staat weer gekoppeld aan je draadloze netwerk. Tijd om foto’s als een malle die kant op te slepen. Een handige functie waar ik zo verder op in ga. Maar eerst: staat het met het uiterlijk van het lijstje en de kwaliteit van het scherm?

Een pittig schermpje

Ik heb zo nu en dan wel eens te maken gehad met een digitaal fotolijstje, maar de manier waarop dit ding zijn werk doet zag ik niet eerder. Het scherm van de Frameo 711BLACK heeft een 1024×600 resolutie met een IPS van 16:9. De frameo heeft dus niet alleen een aardig 7 inch scherm, maar je foto’s zien er ook nog eens haarscherp uit. Geweldig als je het mij vraagt!

Daarnaast zitten er nog een aantal handige features in de lijst. Zo heeft de lijst een eigen klok waarmee het scherm op bepaalde tijdstippen lekker uitgeschakeld wordt. Zo gaat het apparaat na 00:00 netjes uit en plopt hij om 07:00 weer netjes aan. Geen last van overtollig licht in je slaapkamer en ook qua stroomgebruik lekker zuinig!

Ook is de landscape en portrait mode op de Frameo een ontzettend succes. De twee standen zorgen ervoor dat je foto’s altijd afgebeeld worden zoals jij het wilt en ook nog eens in je interieur past.

Werking van het apparaat en de app

Het apparaat staat snel klaar voor gebruik en ook na de installatie werkt alles helemaal top. Echter is er wel een probleem met de app. De manier waarop jij je foto’s van je telefoon op de lijst kan zetten is geweldig en de feature op zichzelf is al tof. Maar het toevoegen van de foto’s is een ander verhaal.

Wanneer jij het lijstje net in handen hebt en je een zooi foto’s klaar wil zetten, reken dan maar op tijdverdrijf. Het duurt namelijk een baard voor al je foto’s erop staan en dat heeft maar één grote reden: het missen van een selectie functie. Elke foto moet los toegevoegd worden aan je Frameo, iets wat bijzonder jammer is. Ik had graag gezien dat alle foto’s in één keer te selecteren waren uit, bijvoorbeeld, een album. Maar helaas, het mag niet baten.

Goeie Shit?

De Frameo PFF-711BLACK is een aangename verrassing, zeker als je er eigenlijk niet zoveel van verwacht. De features doen hun werk, het scherm is prachtig en de connectie met de app is top. Het enige waar ik een beetje treurig van wordt is de manier waarop de app je foto’s toe laat voegen…maar dat heeft dan ook weer weinig met de lijst zelf te maken. Maak je gebruik van een SD kaart? Dan zit je met de Frameo PFF-711BLACK helemaal goed.

 

RECENSIEOVERZICHT
Frameo PFF-711
9
DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here