Met de NES en SNES Classic Edition consoles sneller uitverkocht dan ze uitkomen, is het wachten tot Nintendo het nieuwe pareltje de markt op slingert. Maar voor de Game Boy Classic Edition een feit kan worden, is Hyperkin er als de kippen bij. De ontwikkelaar toont de Ultra Game Boy op CES 2018.

Hyperkin toont op CES 2018 het eerste prototype van de Ultra Game Boy, zoals het project tijdelijk heet. Hyperkin laat zien dat het nieuwe hardware toevoegd, zonder ook maar iets te veranderen aan de klassieke stijl van de handheld. Sterker nog: de originele cartridges zijn nog vereist om games te spelen. Hoe vet is dat?!!

Zijkant Ultra Game Boy / Foto: Gizmodo

De behuizing van de Ultra Game Boy is van aluminium, waardoor beschadigingen niet behoren tot de dagelijkse kost. Althans, daar lijkt het op. Het prototype bevat, volgens Gizmodo, precies dezelfde knoppen als het origineel, maar daar komt verandering in. Het scherm van de UGB is namelijk verlicht en de helderheid van de scherm is te regelen met een derde knop. Daarnaast zal de batterij ingebouwd zijn en is deze op te laden via USB-C. Wanneer die handeling verricht is kan je 6 uur lang aan de bak met de handheld.

Achterkant Ultra Game Boy / Foto: Gizmodo

Hyperkin hoopt de Ultra Game Boy voor het einde van de zomer op de markt te hebben gebracht en moet een prijs hebben van onder de honderd euro.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here