HP heeft een complete OMEN-lijn de wereld in geslingerd en doet hierdoor volop mee in de gaming scene. De collectie van vorige jaar wist veel te bieden, maar qua uiterlijk kon het allemaal nog wel wat beter. Maar hoe zit het met de lijn van dit jaar? Mark kreeg de HP Omen 880 desktop van de producent en ging er volop mee aan de bak.

Mijn roots als gamer ligt vooral bij de consoles. Als klein ventje werd ik voorzien van een PlayStation en sindsdien ben ik niet meer van de consoles weg te jagen. Maar in de laatste jaren ben ik ook PC-gaming steeds meer gaan waarderen. Want waar de console hier en daar wellicht wat makkelijk is, heeft pc je qua graphics als heel snel meer te bieden. Niet gek dus dat ik mijn ogen uitkeek toen ik aan de bak ging met de HP Omen 880.

Grote bak, weinig geluid

Toen ik de HP Omen 880 uit de doos trok, die al vrij groot was, schrok ik toch wel een beetje. Dat de PC krachtig was had ik op papier al gezien, maar dat hij ook echt pittig zwaar was viel met tegen. Het uiterlijk van de desktop is strak en dat zie je eigenlijk direct. De afwerking is heerlijk, de ledverlichting is precies goed en de aansluitingen zitten prima geplaatst. Geen grote lompe stukken die uitsteken, maar gewoon een strak design.

Een strak design op een flinke unit. De Omen 880 is namelijk een desktop van groot formaat en dat moet je maar liggen. Persoonlijk maakt mij het niet veel uit, maar ik kan begrijpen dat je het anno 2017 was kleiner wil hebben.

Wanneer je de pc aanzet verwacht je, vanwege zijn grote, dat er een shitload aan pestherrie naar buiten komt zetten. Echter is niets minder waar. De pc is stil en met stil bedoel ik muisstil. Tijdens het aanzetten hoor je het één en ander voorbij komen, maar verder is het doodstil onder je bureau of naast je monitor. Heerlijk!

Beauty and the beast?

De HP Omen 880 is dus aan de grote kant, maar ziet er bijzonder mooi uit. Hartstikke leuk, maar is het ook een beest van binnen?

De 880 is voorzien van een AMD Ryzen 7 – 1080X processor met een snelheid van 3,6 GHz en in de turbo een snelheid van 4GHz. Dit wordt klaargestoomd door maar liefst 8 processorkernen. Zeker niet mis, maar al helemaal niet als je kijkt naar het werkgeheugen wat daarbij komt kijken. Met maar liefst 32GB aan DDR4 RAM (opgebouwd uit 4 kaarten van 8GB) en een geheugensnelheid van 2400 MHz zit het wel goed. De snelheid van de desktop is niet alleen op papier immens, maar ook in de praktijk werpen de specs zijn vruchten af.

Grafisch gezien is er ook niks aan te merken op de Omen. Gewapend met een NVIDIA GeForce GTX 1080Ti van 11GB is er geen game die het de Omen ontzettend moeilijk gaat maken. Het spelen van games is op de HP Omen 880 daarom ook echt een makkie. Druk maken om drivers of het overklokken van je desktop is niet nodig. Je koopt je game, smijt hem aan en kan gaan. Heerlijk!

HP Omen 880 in het algemeen

Op het gebied van gaming zit je dus ontzettend goed met de HP Omen 880, maar hoe zit het met de overige zaken? Hoe zit het met de geheugen van de pc, zijn er genoeg aansluitingen en hoe werkt het buiten gaming om?

Als we kijken naar de opslag van de desktop zitten we eigenlijk wel goed. Er zitten twee harde schijven in de pc. Hiervan is één schijf 256 GB SSD en de ander 1TB HDD. Deze harde schijven draaien op M.2 en hebben een rotatiesnelheid van 7200 rpm. Is dit nog niet genoeg? Dan is er nog de mogelijkheid om het geheugen met twee schijven uit te breiden. Hiervoor is de pc uiterst geschikt om niet alleen games, maar ook alle foto’s en video’s uit je bezit op de Omen te smijten.

De Omen is ook prima aan te sluiten op monitoren en gear naar keuze. De desktop heeft namelijk 3 Displayport, 3 HDMI, 3 DVI-DL en 3 LAN aansluitingen met zich mee. Hier komen nog 2 USB 3.0 Type-C, 6 USB 3.0 en 2 USB 2.0 aansluitingen bij. Ook voor een headphone en microfoon is er een port.

Naast gaming is de PC dus ook uiterst goed te gebruiken voor dagelijkse activiteiten. Grafisch werk of video-bewerking is geen probleem voor dit bakbeest. Zeker niet wanneer je met veel externe tools aan de slag moet.

Goeie Shit?

De HP Omen 880 is een keiharde game pc die niet alleen het uiterlijk mee heeft, maar ook van binnen uitpuilt van de goeie specs. Voor gaming, livestreaming en het opnemen van video’s is de pc perfect. Maar ook voor grafisch werk is hij ontzettend goed te gebruiken.

Het enige nadeel is het prijskaartje die aan de Omen 880 hangt. Vanaf 1500 euro is hij te koop, maar de variant uit deze review kost je als snel 2500 euro. En met die centen kan je zelf ook een bijzonder groot bakbeest bouwen. Maar ben je daar niet in thuis en wil je direct aan de slag met een beest van een desktop? Dan moet je niet verder kijken dan deze gigantische held!

 

 

RECENSIEOVERZICHT
HP Omen 880
8,5
DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here