Begin dit jaar zagen we eindelijk vooruitgang in de Kingdom Hearts saga. De geweldige combinatie tussen Final Fantasy en Disney weet al sinds 2002 onze harten te veroveren, maar het wachten op Kingdom Hearts 3 lijkt eeuwig te duren. Toch zien we in 2017 met Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue weer wat nieuws en nu wordt ook nog eens de ultieme bundel naar de PlayStation 4 gesmeten. Zijn we dan eindelijk klaar voor Kingdom Hearts III?

Toen ik eerder dit jaar aan de bak ging met Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue was ik bijster enthousiast. Met Birth By Sleep 2.0 zagen we eindelijk wat Kingdom Hearts op de PlayStation 4 ons kan brengen. Maar voor we aan de bak kunnen met het langverwachte Kingdom Hearts III, besloot Square Enix met 1.5 en 2.5 ReMix de ultieme compilatie uit te brengen. Een compilatie waardoor we alle games eindelijk op één enkel platform hebben. Maar hoe heeft dat precies uitgepakt?

Het Kingdom Hearts verhaal eindelijk duidelijk

Laten we even eerlijk zijn met elkaar. Door de release op verschillende platformen en de vele jaren tussen de games, zijn we het spoor een beetje bijster. Zonder enige twijfel is Kingdom Hearts het meest onduidelijke verhaal wat we hebben, maar met de komst van alle games op één platform is dit een stuk duidelijker. Nouja, het is ook niet alsof we opeens alles snappen, maar het geeft overzicht en dat is exact wat we nodig hadden.

Wanneer je gewoon bij het eerste deel begint en deze volledig uitspeelt tot Kingdom Hearts Re:coded, dan zit je gewoon helemaal goed. Je volgt het verhaal, je weet waar ze heeft over hebben en het geeft gewoon overzicht. Iets wat fans van de serie misschien toch wel een beetje nodig hadden voor de release van Kingdom Hearts III. Even alles op een rijtje en met schoon schip richting de volgende stap.

Kingdom Hearts Final Mix verzameling op de PS4

Maar hoe is de game zelf? Is het echt genieten op de PlayStation 4? Ja! Dat is het zeker, maar alleen wanneer je niet met de losse Final Mixes aan de bak bent gegaan. Kingdom Hearts en Kingdom Hearts II zien hun derde release en met deze bundel heb je niets te doen wanneer je de games al op de PlayStation 3 hebt gespeeld. Ik kan me niet herinneren dat de game er veel slechter uitzag als dat ik hem nu speel, maar dat er hier en daar wat verbeteringen zitten mag duidelijk zijn. Maar eerlijk gezegd is dat het dan ook echt.

Ik hoopte stiekem dat deze bundel ons iets extra’s zou geven, maar dat is niet het geval. Natuurlijk is het uniek dat alles op één platform is en dat is fijn, maar zoals ik al eerder zei zien Kingdom Hearts en Kingdom Hearts II hun derde release inmiddels. Het ziet er scherp uit, maar niets beter dan de

PS3 versie en ook de besturing is niet veranderd. Er zitten geen extra delen in en het is oprecht een verzameling van alle games die er zijn. Maar dat is gewoon hartstikke prima. Dat is waar deze bundel voor bedoelt is en dat is waar je het mee moet doen.

Goeie Shit?

Kingdom Hearts 1.5 en 2.5 ReMix is de ultieme bundel voor Kingdom Hearts fans. Eigenlijk ook voor iedereen die de franchise misgelopen is en de draad alsnog op wil pakken. In combinatie met HD 2.8 Final Chapter Prologue is dit de ultieme Kingdom Hearts Collectie. Het brengt niets extra’s, het brengt niets minder, maar eindelijk hebben we alle KH games op één plek. En omdat de games zo ontzettend goed zijn, is dat enkel en alleen genieten geblazen.

Kingdom Hearts 1.5 en 2.5 ReMix is dé verzameling voor iedereen die de Kingdom Hearts serie een warm hart toedraagt. Sterker nog: iedereen die dat doet, moet deze bundel gewoon hebben. De graphics zijn goed, de games hetzelfde en de herinneringen vliegen als vogels door je kop.

Kingdom Hearts 1.5 en 2.5 ReMix krijgt van mij een dikke 8.5

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here