Muziek en video zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Elke goede film of serie heeft ook een dope soundtrack erbij om de scenes van iets extra’s te voorzien. Zo wordt klassieke muziek gebruikt om bombastische oorlog-scènes te begeleiden of singer-songwriter muziek gebruikt om emotionele rollercoasters te begeleiden. Kortom, muziek is belangrijk! Muziek vertolkt de onderliggende emotie die het beeld met zich meebrengt. Dus hier mijn eerste top 10 van muziek die series compleet maakt! 

#10 Friends w/ I’ll be there for you! 

Waarschijnlijk een van de bekendste serie leaders die er is. I’ll be there for you van The Rembrandts werd wereldwijd enorm bekend dankzij het gebruik in de opening van de hit-serie Friends. Laatst verklapte Jennifer Aniston nog dat ze de leader haatte vanwege het ‘stomme gedans’ in de fontein en de irritante tune. De band zelf was kort wereldnieuws maar heeft het nooit echt gemaakt en de band ging dan ook in 1997 al uit elkaar.

#9 Supernatural w/ Carry on my Wayward Son

Deze nu 12-delige serie is een waar fenomeen. Al jaar en dag een van de meest populaire series wereldwijd. In Supernatural volgen we al 12 seizoenen lang de Winchester Brothers in hun quest om al het geen dat in je nachtmerries voorbij komt af te slachten! Het is een van mijn favorites en elke seizoensfinale wordt de aflevering gestart met het nummer Carry on my Wayword Son van de rockband Kansas. Tijdens de duur van het nummer worden we in rap tempo door het seizoen heen geflashbacked. De opslepende melodie maakt het een fantastisch nummer.

#8 iZombie w/ Stop I’m Already Dead 

Om in het rock genre te blijven heb ik de relatief nieuwe en onbekende serie iZombie uitgekozen. Deze serie heeft als leader het rock nummer Stop I’m Already Dead van Deadboy and the Elephant Man. Dit heerlijke rock nummer past perfect bij de serie waarbij een meisje op een dag wakker wordt als zombie en vervolgens de gedachtes en persoonlijkheid overneemt van degeen waar ze het brein van eet. Deze weird detective serie is komisch, spannend en avontuurlijk en het eerste seizoen staat nu op Netflix!

#7 Orange is the New Black w/ You’ve Got Time

Dat Netflix toffe series maakt is duidelijk maar ook hun muziek keuze is spot on! Voor de award-winning serie Orange is The New Black kon de titelsong niet beter passen dan Regina Spektor’s You’ve Got Time. 

#6 True Blood w/ Bad Things

We zijn nog niet klaar met het rock genre. Het genre is nou eenmaal immens populair bij series omdat het vaak mysterieus, spannend en opzwepend is. In de hit-serie True Blood van HBO was de leader vrij creepy altijd. En de rare horror achtige beelden werden altijd begeleid met het nummer Bad Things van Jace Everett. Kijk hieronder de schokkende beelden! De serie stopte uiteindelijk op zijn hoogtepunt na zeven seizoenen en heeft voor veel schok wereldwijd gezorgd dat alleen maar goed was voor de kijkcijfers.

#5 Smallville w/ Save Me

Een klein beetje jeugdsentiment in deze lijst mag ook wel. In de Superman serie Smallville volgen we de avonturen van een jonge Clark Kent op de boerderij bij zijn oom en tante. De serie werd net zoals de voorgaande nummers geopend met een Rock nummer. Een ECHT rock nummer. Save Me van Remy Zero paste perfect Smallville. De lyrics sloegen verassend goed op de achtergrond van Superman en het nummer knalde letterlijk van het scherm! Voor iedereen die nog een lekker lange serie zoekt om te bingewatchen is Smallville zeker een aanrader.

#4 American Horror Story w/ Name Game

Nu komen twee nummers die geen theme song of intro waren maar die in de serie onverwachts opdoken (dus geen Glee of andere musical-series). In de Amerikaanse serie American Horror Story wordt er elk seizoen een nieuw horror verhaal verteld aan de hand van oude mythes of geruchten. Ik zelf vind de serie niet een van de allerbeste op één seizoen na, het tweede seizoen, Asylum. Dit seizoen is daadwerkelijk horror en het is enorm spannend om te kijken. In de serie wordt halverwege opeens vrij onverwacht een nummer gezongen en het klopte daadwerkelijk waardoor het een toegevoegde waarde had!

 

#3 The Get Down w/ Set Me Free

Deze enorm dope disco serie epos op Netflix was de hit van dit jaar. In The Get Down gebeurt werkelijk waar van alles op het gebied van muziek en dans en is dan ook een enorme aanrader als je daarvan houdt. Ongeveer halverwege wordt het volgende nummer ten gehore gebracht, wat de doorbraak betekent voor vele hoofdkarakters in de serie! Om niet al te veel te verklappen moet je hem maar gewoon snel gaan kijken. En daaronder als cadeautje nog een iets betere scene qua kwaliteit met een van de grootste discoklassiekers ever!

\

#2 Wayword Pines w/ We Don’t Make The Wind Blow

Voor de serie op FOX is aan de Common Linnets gevraagd een theme song te maken. En wat voor een! We Don’t Make The Wind Blow is een fantastisch country nummer die de sfeer van de serie helemaal begrijpt. Ik ben fan van de Common Linnets en hun sound en nu kan de wereld meegenieten van Hollandse country! Althans als je naar het nummer luistert zou je niet denken dat het van de hand van Nederlandse artiesten komt.

#1 Opening van Game of Thrones

Dat muziek niet perse ook vocaal hoeft te zijn om nagedaan te worden bewijst Game of Thrones. Iedereen kan de openingstune van deze monster van een serie na neuriën of soort van meezingen. De serie is met recht een hit-serie: met meer doden dan waar dan ook, met het grootste budget in tv-land en met een sterren-cast van over de gehele wereld. De klassieke opening zet Game of Thrones meteen in een film sfeer neer en de tune is nog lang niet aan vernieuwing toe!

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here