Bij alle grote talentenjachten in het buitenland zijn goochelaars, illusionisten, mentalisten, escape artists en alle andere vormen van magie en ongeloof trending en vullen ze vervolgens grote zalen met hun one-man of one-woman shows. Maar hier in Nederland zie ik dat nog niet echt gebeuren.. Misschien komt dat omdat wij nog steeds die saaie oude man in pak met een konijn uit een hoed voor ons zien of denken dat alleen het spektakel van Hans Klok magie is. Hier een top 5 lijstje van de leukste, soms intieme en vaak sensationele comedy Magic acts.

1453152413-piff_the_magic_dragon_tickets

#5 David and Leeman

De top vijf van comedy magicians begin ik met David and Leeman. Deze twee jonge comedy magicians uit het Amerikaanse programma ‘America’s Got Talent’ laten zien dat een in uitvoering eenvoudige truc een enorme impact kan maken op een groot publiek dankzij hun snelle en jonge presentatie stijl. In plaats van groots uit te pakken met vuurwerk en assistentes gebruiken zij intieme magie om het publiek te doen verbazen.

#4 Mac King

Deze oude rot in het vak mag niet vergeten worden in de top vijf van comedy magicians. Met zijn nog steeds energieke podium presence transformeert ook hij in een zee aan woorden en snelheid simpele kleine trucs in grote spektakel stukken op het podium met de lachers op zijn hand. Hieronder is the one and only Mac King te zien in het eerdergenoemde Penn and Teller Fool us.

#3 James Galea

Ook Australië heeft een aantal enorm goede magicians in haar portfolio, waaronder de ADHD gedreven James Galea. Met zijn one-man show I Hate Rabits creëerde hij de wereldbekende truc ‘673 King Street’ (mijn persoonlijke favoriet) die hij op diverse shows in Amerika zoals Ellen Degeneres heeft opgevoerd en ook op het 2009 Melbourne International Comedy Festival. Hieronder is een clip te zien van die laatste performance.

#2 Kyle Eschen

De voor mij volledig onbekende Kyle Eschen behaalde onlangs fame door zijn optreden in Penn and Teller Fool us. En voor mij mag hij direct door naar de tweede positie in deze top vijf. Met zijn enorm grote stage presence vult hij bijna zes minuten aan TV met een truc die in feite 10 seconde duurt. He is legen.. wait for it.. dary! Bekijk hieronder het fragment.

 

#1 Piff the Magic Dragon

En dan mijn nummero uno! Piff the Magic Dragon. Deze Londenaar die eigenlijk John van der Put heet (nog geen relatie met Nederland kunnen ontdekken) gooide in niet alleen Penn and Tell Fool Us maar ook in America’s Got Talent hoge ogen met zijn fantastische eigen magic style. Hieronder de auditie van America’s Got Talent. Wil je meer zien? Dan hoef je niets meer te doen dan zijn naam in te typen in YouTube en te genieten!

Honourable mention: Penn & Teller
Hoewel Penn & Teller niet nieuw zijn in het hele goochelarij wereldje zijn ze zeker wel de grondleggers en voorbeelden voor vele van nu. Hun ‘reveal’ Magic waarbij zij, vaak met een lach, laten zien hoe hun trucs werken heeft de wereld van goochelaars en illusionisten volledig op de kop doen zetten. En tegenwoordig met hun programma Penn and Teller Fool us. geven zij wekelijks een podium aan de allergrootste in de industrie om hun kunstje te doen. Hieronder een classis Penn & Teller reveal.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here