Afbeeldingsresultaat voor netflix

Netflix staat niet altijd bekend om het geweldige aanbod films en series. Toch zijn er een paar series die je gezien moet hebben, die wel te vinden zijn op het platform! Dus heb je nog niet helemaal besloten wat je de komende maanden met je tijd aan moet als de warmte van de zon weer plaats maakt voor kille hagelbuien? Hier volgen 5 lachwekkende, spannende en dramatische series. 

How I Met Your Mother

Afbeeldingsresultaat voor himym scene

Hoe erg meningen ook kunnen verschillen, over één ding is (bijna) iedereen het eens; How I Met Your Mother moet je minimaal 1 keer in je leven hebben gezien. In 9 seizoenen verteld Ted Mosby aan zijn kinderen hoe hij hun moeder heeft ontmoet. Aangezien het over 9 seizoenen verspreid wordt kun je zelf al raden; dit gaat niet zonder slag of stoot. Ted beleeft de avonturen met zijn vrienden Marshall, Barney, Lily en Robin.

De uiteindelijke ontmoeting is iets waar je naar toe leeft, terwijl je je ondertussen bevindt in de wereld van 5 vrienden die van alles beleven. Misschien denk je nu dat 9 seizoenen wel heel veel en langdradig zal zijn maar het is niet erg als je er wat langer over doet. Na de laatste aflevering zal namelijk een korte periode van lichte ongelukkigheid volgen, waarna je waarschijnlijk besluit om de serie opnieuw te kijken om de leegte te vullen. Maar eerst 9 seizoenen vol geluk en humor, it is gonna be legen… wait fot it… dary!

Orphan Black

Afbeeldingsresultaat voor orphan black

Orphan Black begint een beetje apart. Sarah Manning komt op het station iemand tegen die precies op haar lijkt en voor ze het weet pleegt haar dubbelgangster (Beth) zelfmoord. In een impuls besluit Sarah de tas van haar dubbelgangster te pakken en haar leven over te nemen. In dit leven ontdekt Sarah wie ze echt is en ontmoet ze Alison en Cosima. Sarah, Beth, Cosima en Alison zijn klonen van elkaar en er zijn er nog veel meer.

Klonen is in de wereld van deze serie een onbekend, geheim en illegaal project, zo blijft de serie nog enigszins dicht bij de werkelijkheid. Het verhaal en de spanning in Orphan Black is niet het enige waarom de serie een aanrader is. Het acteerwerk van Tatiana Maslany is fantastisch. Tatiana speelt de rollen van alle klonen en kan dit zo goed dat je af toe meer moeite hebt met gelijkenissen tussen de personages te vinden dan verschillen.

Suits

Afbeeldingsresultaat voor suits

Suits vertelt het verhaal van Mike, een drugsdealer die zich door zijn geweldige geheugen binnen weet te praten bij een advocatenkantoor. Hij gaat hier werken voor Harvey Specter. Harvey is al een fenomeen op zich, hij is ijskoud en geweldig in wat hij doet. Mike draagt een geheim met zich mee en dit maakt het spannend. Verder ga je in de afleveringen verschillende zaken af en leer je hier en daar wat bij over het privéleven van de karakters.

Louis is een beetje apart, maar aandoenlijk en afschuwelijk. Donna is de rechterhand  van Harvey en weet echt álles. Rachel is toch wel de heetste van het kantoor en Jessica is de baas zoals je de baas hoort te zijn. Hoewel je in seizoen 1 waarschijnlijk wat haatgevoelens hebt bij de sommige personages, hou je in seizoen 3 genoeg van ze om niet meer op te geven tot de serie stopt. Er staan nu nog maar 4 van de 6 seizoenen op Netflix maar dat houdt je voorlopig wel even bezig!

The Killing

Afbeeldingsresultaat voor the killing

Ken je die crime-series, in 45 minuten wordt er een moord gepleegd en opgelost en soms gaat het net even allemaal te snel om bij te houden. Je weet dat het in het echt wel allemaal wat langer zou duren dan hoe het er bij CSI aan toe gaat. Dus kwam The Killing op Netflix. De moord wordt gepleegd, het onderzoek start, je maakt kennis met de personages, en vindt uiteindelijk de moordenaar. De serie is heel fijn gecast. De hoofdpersoon is geen uitgemagerde actrice, weggepikt bij een missverkiezing, maar een vrouw zonder make up, met een paardenstaart in en een slobbertrui aan.

Sarah onderzoekt samen met Stephen, een jonge gast met onwijze droge humor, de moord op een tienermeisje in seizoen 1. Het fijne aan dit langdurige onderzoek is dat je je nog meer af gaat vragen wie nou in hemelsnaam de moord heeft gepleegd en wat er nu allemaal gebeurd is. Je gaat zelf conclusies trekken en mee denken met de politie. Er staan 4 seizoen vol mysterie voor je klaar.

Daredevil

Afbeeldingsresultaat voor daredevil serie

Maak kennis met de series van Marvel! Marvel staat bekend om zijn superheldenverhalen en staat nu met series op Netflix. We beginnen in de wereld van de blinde Matt Murdock. Overdag lijkt Matt een gewone blinde man, maar ’s nachts komen we er achter dat Matt iets kan wat zelfs mensen mét zicht niet kunnen. Overdag bestrijd Matt het kwaad als advocaat, ’s nachts met geweld als superheld. 

Als je bestand bent tegen een tikkeltje ongeloofwaardigheid, dan zijn de series van Marvel echte aanraders. Daredevil maakt een mooi begin van 2 seizoenen, als je een beetje je best doet ben je zo door de serie heen, maar ook dan hebben we een oplossing. Als het bevalt kun je zo doorklikken naar Jessica Jones en Marvel belooft nog meer van dit superheldengeweld!

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here