De game-industrie is niet alleen wereldwijd steeds groter aan het worden, maar krijgt ook in Nederland het steeds meer voor het zeggen. Toch krijgen de makers, bedrijven en journalisten in Nederland naar ons idee nog veel te weinig aandacht. Daarom is het tijd voor een kreet vanuit de scene. In Voices of the Industry gaan we in gesprek met bijzondere mensen uit de game-scene van de Benelux. Wie zijn de mensen die er elke dag voor zorgen dat onze favoriete scene is zoals wij hem kennen? Wij gaan op onderzoek uit! Vandaag gaan we in gesprek met Maxime MXM!

Maxime MXM

Waar we vorige keer Mike Hendrixen van Vertigo Six leerde kennen, gaan we vandaag in gesprek met Maxime MXM. Deze dame weet YouTube en Twitch te voorzien van keiharde gaming-content en doet dit dan ook voor een publiek van meer dan 40.000 mensen. Maxime zit dus niet alleen in de industrie, maar is ook een gamer in hart en nieren. Maar wie is ze nu echt en hoe kijkt ze tegen de scene aan? Wij gingen met haar in gesprek!

Thanks voor je tijd Maxime. Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je?

Ik ben Maxime op internet bekend als Maxime MXM, eigenaar van mijn eigen Youtube-kanaal waar ik dagelijks video’s op publiceer van verschillende games zoals Call Of Duty, Rocket League en sinds dit seizoen ook Formule 1.

Wat voor werk doe je?

Momenteel ben ik nog druk bezig met mijn hbo-studie en hoop ik dit jaar te gaan afstuderen. Door mijn studie, stage, Youtube-kanaal en sociale leven heb ik geen tijd voor een echte baan of bijbaan. Youtube en streamen is voor mij een hobby die een zakcentje met zich meebrengt.

Op welke platformen game je? Welke heeft je voorkeur?

Momenteel speel ik vooral op de Playstation 4 en af en toe op de PC. Daarnaast heb ik ook een Xbox One voor games zoals Forza die ik ook graag speel. Vroeger speelde ik altijd op de Xbox, maar sinds Call Of Duty PS4 Early Access heeft gekregen moest ik wel overstappen naar Playstation!

Hoeveel uur per week besteed je aan gamen?

Pfoe! Dat verschilt nogal wat. Momenteel ben ik aan het genieten van mijn zomervakantie, maar heb ik niet echt een game die ik heel graag wil spelen. Daarom game ik nu dan ook meestal wanneer ik video’s opneem of ga livestreamen, dat is zo’n 10 uur per week schat ik. Wanneer de nieuwe Call Of Duty WW2 Beta is kan dat zo 10 uur per dag zijn!

Favoriete game van het afgelopen jaar (2016/2017). Waarom?

Call Of Duty zal altijd mijn favoriete game blijven en zo vond ik Infinite Warfare heerlijk spelen, maar toch heb ik de afgelopen jaren het meeste Black Ops 3 gespeeld. Na twee jaar Black Ops 3 gespeeld te hebben kan ik nog steeds genieten van deze game en ik denk dat vele andere COD liefhebbers deze mening delen.

Favoriete game aller tijden? Waarom?

Mijn favoriete game aller tijden moet toch wel de voorganger van Black Ops 3 zijn en dat is Black Ops 2! Black Ops 2 heeft een speciale betekenis voor mij en is een soort begin geweest van mijn game ‘carrière’. Ik speel al Call Of Duty sinds Call Of Duty 2 voor mijn plezier, maar tijdens Black Ops 2 werd het allemaal next level. Tijdens Black Ops 2 maakte ik een Twitteraccount aan en kwam ik in contact met meerdere competitieve spelers en ben ik zo in deze wereld gerold. Tijdens deze game ben ik ook ‘bekroont’ tot beste vrouwelijke speler van Europa en heb ik meerdere toernooien gespeeld door Europa heen. Dit ging een tijdje door totdat de community inzakte en ik besloot om mijn eigen Youtube-kanaal te starten, wat een goede keuze was!

Image result for Black ops 2

Welke game zou je in de komende jaren graag zien verschijnen. Waarom?

Zoals je hebt kunnen lezen ben ik een aardige Black Ops fan en zou ik het dan ook helemaal geweldig vinden om ooit een opvolger van deze serie te zien. Of dat ooit zal gebeuren weet ik niet, maar ik hoop het in ieder geval heel erg.

Wat maakt het werken in de industrie zo tof?

De afgelopen jaren heb ik heel erg genoten van de game industrie en heb ik zo een netwerk opgebouwd met allemaal fantastische mensen daarin. Of je echt kunt zeggen dat ik werk ik de game-industrie weet ik niet. Ik voel mij te gast en hoop er in de toekomst zeker een mooie werkplek in te vinden. De mensen en de games maken het zo tof!

Welke ontwikkelingen heb je in de afgelopen jaren gezien in de industrie.

De afgelopen jaren is het mij opgevallen dat gamen en Youtube steeds meer wordt erkend. Zo hebben we de eDivisie met voetbalclubs en de eBattle voor Formule 1 wat enorm professioneel wordt aangepakt en waar veel aandacht aan besteed wordt. Daarnaast zie je steeds meer Youtubers op TV verschijnen als echte bekende Nederlanders. Daarbij is streamen een steeds groter onderdeel geworden van gaming.

Image result for edivisie

Waar hoop je dat de industrie naar toe groeit?

Ik hoop dat de community van bepaalde games meer input kan gaan geven voor bepaalde games. Ook al weten de ontwikkelaars het allemaal goed, de community is degene waar het spel voor gemaakt wordt en weten al vaak na uren spelen per dag wat er allemaal wel en niet beter kan in een game.

Waar zie je de industrie over vijf jaar?

Over 5 jaar zal de industrie nog professioneler maar ook zeker nog groter zijn met nog meer toffe games en toffe organisaties!

Maxime volgen? Check via deze link dan het Maxime MXM YouTube-kanaal!

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here