In de aanloop naar de release van de iPhone X was er maar één vraag: hoe succesvol wordt het toestel voor Apple. Ondanks het feit dat de ontwikkelaar haar vierde kwartaalcijfers nog naar buiten moet brengen, zeggen de statistieken van CIRP genoeg. Apple heeft het verschil met Samsung groter gemaakt. En dat gaat ten goede van Apple.

Na nieuwe cijfers van de CIRP, ‘s-werelds grootste tech-researcher, lijkt Apple de voorsprong op Samsung groter gemaakt te hebben. Althans, in Amerika dan. Nieuwe cijfers laten zien dat er afgelopen jaar 10% meer iPhones geactiveerd zijn dan in 2016. Niet heel gek aangezien Apple vorige jaar maar liefst drie nieuwe iPhones op de markt slingerde. Dit resulteert in 5% meer marktwaarde dan een jaar geleden. Wat betekend dat Apple inmiddels een marktwaarde van 39% bezit, inmiddels 7% meer dan Samsung.

iPhone X: toch een succes

Veel mensen vroegen zich af of de nieuwe, en vooral dure, iPhone X, Apple goed zou doen. Die vraag is inmiddels met een volmondig ja te beantwoorden, al heeft de producent ook veel te danken aan de iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Maar uiteraard is die nieuwe telefoon van ruim 1100 euro de hoofdreden van het nieuwe succes van Apple. Buiten het feit dat veel mensen kiezen voor de iPhone, liggen ook de prijzen een flink stuk hoger. Dit was in de afgelopen jaren al het geval, maar is dit jaar nog extremer dan ooit. Dus ondanks het feit dat Apple veel succes heeft met het toestel, wil het niet zeggen dat er veel extra gebruikers bijgekomen zijn. Ze betalen gewoon wat meer.

Wat opvallend is aan de cijfers is dat LG 13 % marktwaarde bezit en de overige smartphones de laatste 15% invullen. Wel goed om te weten is dat de CIRP zich vooral richt op de cijfers uit Amerika. Willen we Europa meetellen, zouden we toch echt moeten wachten tot Apple met de laatste kwartaalcijfers komt.

 

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here